10 روش مناسب برای ایجاد و پرورش عادتهای سالم در کودکان
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه میتوانید عادتهای سالم و صحیح را در کودکانتان پرورش دهید؟
در این پژوهش به 10 راه کار برای این منظور اشاره شده که به طور مختصر توضیح داده میشوند.
در گام نخست به عنوان یک پدر یا مادر سعی کنید نقشی مثبت و نمادین را ایفا کنید. اگر رفتارهای صحیح در رفتارها نمود پیدا کند، تاثیر بیشتری در رفتار کودکان خواهد داشت. این کار به مراتب آسانتر از آن است که بخواهیم کودکان را برای داشتن رفتار مناسب متقاعد کنیم.
در مرحله بعد باید فعالیتهای خانوادگی و دسته جمعی را در اعضای خانواده ترغیب کنید. اگر ما وقت خاصی را برای فعالیتهای دسته جمعی از قبیل قدم زدن، دوچرخه سواری، شنا کردن، رفتن به باغ و یا حتی قایم باشک بازی کردن در نظر بگیریم، تمام اعضای خانواده از این قبیل فعالیتها و با هم بودنها لذت خواهند بود.
راه کار سوم این است که زمان بازیهای رایانهای و ویدئویی و تماشای تلویزیون را کاهش دهید. این بازیها زندگی انسان را به سوی بیتحرکی سوق میدهد. هم چنین هله هوله خوری و مصرف تنقلات افزایش می یابد که این امر خود منجر به چاقی بیش از حد شده و فرد در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی قرار میگیرد.
در چهارمین اقدام، کودکان را به انجام دادن فعالیتهای جسمی که دوست دارند، تشویق کنید. هر کودکی ویژگیهای فردی خاص خود را دارد، باید به آنها اجازه داده شود که فعالیتهای متفاوت انجام دهند تا بفهمند به کدامیک از آنها علاقهمند هستند. وقتی به کاری علاقهمند شوند تمرین و ممارست بیشتری نشان میدهند و وقت بیشتری صرف انجام دادن آن میکنند.
راه پنجم این است که حامی و یاور آنها باشید. باید به نکات مثبت کودکان بیشتر از نکات منفی اهمیت داده شود. همه دوست دارند برای کارهای خوبی که انجام میدهند ستوده شوند. باید موفقیتهای کودکان و نوجوانان را جشن بگیریم تا تصویر ذهنی مثبت و خوشایند از خود پیدا کنند و اعتماد به نفس آنها تقویت شود.
راه کار ششم، تعیین کردن چارچوب و اهداف مشخص و مخصوص است. به عنوان مثال یک ساعت در روز به فعالیتهای فیزیکی پرداخته شود یا دو بار در هفته علاوه بر میوه میتوانند دسرهای دیگری نیز بخورند. اگر اهداف خیلی مشکل و خیلی محدود کننده و دست و پا گیر باشند شانس موفقیت در انجام آنها پایین میآید.
به عنوان راه هفتم، همواره در نظر داشته باشید که تشویق کردن کودکان به انجام دادن کاری نباید با دادن خوراکی صورت گیرد. دادن آب نبات و تنقلات به کودکان نه تنها راه مناسبی برای تشویق آنها نیست بلکه عادتهای غلط در آنها ایجاد میکند. راههای دیگری را نیز میتوان برای ایجاد عادتهای مناسب در کودکان و ترغیب آنها به انجام دادن کارهای خوب پیدا کرد.
هشتمین راه کار این است که زمان شام خوردن را زمان در کنار هم بودن در نظر بگیرید. وقتی غذا در کنار سایر اعضای خانواده صرف شود، احتمال مصرف خوراکیهای نامناسب کاهش مییابد. کودکان را در تهیه و پخت و پز غذا شرکت دهید به این ترتیب در همه افراد خانواده عادتهای غذایی خوب پرورش مییابد و شام خوردن در کنار هم لذت بخش میشود.
شیوه نهم، برای این منظور ابداع بازی خواندن برچسبهای مواد غذایی بسته بندی شده است. بدین ترتیب هر یک از افراد خانواده میتواند مواد غذایی مناسب خود را تشخیص دهد و درباره غذاهایی که میخورد اطلاعات بیشتری به دست آورد و با هوشیاری بیشتر آنها را انتخاب کند. این بازی بعدها به عادتی تبدیل میشود که در تغذیه سالم آنها تاثیر میگذارد.
دهمین و آخرین راه مناسب این است که فعالانه در برنامههای سلامت کودکان شرکت کنید. طرفدار کودکان سالم باشیم. در انتخاب غذاهای مناسب برای کودکان در مدرسه تاکید و به خاطر داشته باشید که کودکان هم باید از نظر کنترل فشار خون، کلسترول و قند باید تحت نظر باشند.
موضوع مطلب :